Gema Bike Fitting

BICIKL PRILAGOĐEN VOZAČU – ZNAČI SVE

Optimalna prilagodba bicikla izuzetno je važna jer znatno utječe na prijenos vozačeve snage na bicikl, njegovu udobnost i efikasnost.

„Kod vožnje bicikla želim i na treningu i na natjecanju ići do svojih granica i ne patiti od negativnih utjecaja loše prilagođenog bicikla.“ – Levi Leipheimer, Omega Pharma- Quickstep.

VOZI DALJE, BRŽE I PUNO UDOBNIJE

 Bez obzira počinješ li voziti bicikl ili si iskusan natjecatelj kao Levi , loše prilagođen bicikl utječe na tvoje performanse. Postoji niz različitih prilagodnih sustava , ali Body geometry Fit je najopsežnija prilagodba koja se može primijeniti na sve bicikliste bez obzira na njihove mogućnosti vožnje, njihove vrste i marke bicikala.

Ta metoda ide dalje od ostalih metoda i bazira se na individualnom i znanstveno utemeljenom procesu te uzima u obzir sve aspekte najboljeg položaja u vožnji.

OBAVIJESTI I REZERVACIJE TERMINA - Juraj +385 95 904 2077

ŠTO TE OČEKUJE?

Svaka prilagodba bicikla počinje intervjuom na kojem Body Geometry Fit stručnjak postavlja pitanja o dosadašnjim ozljedama, osobnim zahtjevima i ciljevima koje očekuje od Fitinga.

Tada slijedi opsežan Body Geometry Fit proces u kojem stručnjak stvara jasnu sliku tvojih potreba i posebnosti tvojeg tijela.

Intervju utvrđivanja stanja

Uz pomoć upitnika saznajemo o povjesti ozljeda, osobnoj prilagodljivosti te na osnovi toga izvlačimo zaključke o položaju sjedenja, orijentaciji nogu te upravljača koji ti najbolje odgovaraju.

Analiza u 20 koraka

Ova analiza omogučuje detaljan odgovor o stanju tvoje fleksibilnosti i ostalim tjelesnim značajkama kao što su forma stopala, pozicija koljena, zakrivljenost kralježnice, fleksibilnost ramena, duljina nogu...

Bočna analiza

Kroz analizu utvrđenog stanja utvrdit će se točna neutralna pozicija vozača za optimalan prijenos snage pri najvećoj udobnosti. To se omogućuje kroz podešavanje sjedala, različite visine položaja upravljača, pozicije  cipela...

Frontalna analiza

Kod ove analize poboljšati  će se orijentiranost kukova, koljena i nogu za uravnoteženi prijenos snage pri najvećem komforu.  Osim toga provest će se podešavanje pozicije cipela i pedala te pravilna pozicija sjedala.

GEMA I BIKE FITTING

Naš tim bike fittingom bavi se od 2014 g. Svoje znanje stekli smo na seminarima u Njemačoj i Sloveniji te tako završili i najviši stupanj Specializedove Body Geometry Fit akademije. U proteklim godinama možemo se pohvaliti sa više od 400 fittinga kod rekreativaca i natjecatelja. Naš Juraj, student kineziologije, svoje je znanje prenio i u jedan stručni rad „Podešavanje bicikla prema vozaču“ te jedan znanstveni rad  „Ergonomska analiza pozicije bicikla na brdskim biciklima“ koji su predstavljeni na Međunarodnoj konferenciji kondicijska priprema sportaša. Svakako bismo istaknuli suradnju s nekolicinom prvaka Hrvatske u raznim disciplinama te sa velikim brojem biciklističkih i triatlon klubova s kojima imamo višegodišnju suradnju. Danas bike fitting radimo u Bjelovaru .

Ergonomska analiza pozicije bicikala na brdskim biciklima

Pozicija bicikla prema vozaču

BIKE FITTING GEMA FACEBOOK